27 Mayıs 2010 Perşembe

Çikolatalı Petibörlü Pasta


Malzemeler
Alt tabanı için
- 1 paket sade pötibör bisküvi
- 2 yemek kaşığı kakao
- yarım paket margarin ya da tereyağı
-  çay bardağı süt

muhallebi için
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı

Üstü için
- kakao

Geniş bir kase alın ve içinde bisküvileri elinizle kırıp un haline getirin. Yağı eritin. Daha sonra üzerine kakaoyu ve erimiş yağı ekleyin. Sütü de yavaş yavaş ekleyin. Bir yandan da karıştırın. Çok cıvık ya da çok katı olmasın. Bu karışımı dikdörtgen bir kaba kaşıkla bastırarak yayın.

Muhallebi için ise gereken tüm malzemeleri tencereye koyun. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Muhallebiyi sıcakken düzgün bir biçimde bisküvili karışımın üzerine yayın. Muhallebi soğumadan, kakaoyu da üzerine serpin. Soğuduktan sonra dolaba koyun. Afiyet olsun!

Makarna Salatası

Malzemeler
- 1 paket makarna
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 1 su bardağı haşlanmış havuç (küp küp doğranmış)
- 1 su bardağı kornişon turşu (kür küp doğranmış)
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 diş sarımsak
- Tuz

Yoğurt ve mayonezi çırparak pürüzsüz hale getirin. Bezelye, havuç ve turşuları ekleyin. Tuzu ve sarımsağı ekleyip, karıştırın. Haşlanmış ve süzülmüş makarnayı yoğurtlu karışıma ekleyin. Karıştırın. Fazla bekletmeden servis yapın. Aksi takdirde makarnalar sosu emer. Afiyet olsun!

21 Mayıs 2010 Cuma

Truff

Kekiniz artmışsa değerlendirmek için harika bir tarif!  Fındıklı, çikolatalı cupcake hamuru fazla gelmişti... Bir kek kalıbında pişirdim. Sonra bu keki truff'a çevirdim.  Ama kalan keklerden de truff yapılabilir... Tek lokmalık nefis bir ikram. Mutlaka deneyin derim...


Malzemeler:
- Kek
- Çikolata sosu
- kırılmış fındık (benim kekim zaten fındıklıydı. Onun için ekstra koymadım. Ama kekiniz sadeyse fındık koyunca daha güzel oluyor)

Üzerini kaplama malzemeleri
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı tozu

Evde varsa; renkli pasta süsü, renkli şekerler de kullanılabilir.

Artan keki robottan çekin ya da elinizle iyice ufalayın. Üzerine çikolata sosunu ve fındık kırığını ekleyin. İyice yoğurun. Kıvamını bulmazsa ona göre çikolata sosu katıp yuvarlanabilecek dereceye gelince eşit toplar yuvarlayın. Hindistan cevizine, antep fıstığı tozuna bulayın ve servis edin.
Afiyet olsun!

18 Mayıs 2010 Salı

Çikolatalı Alman Keki


Malzemeler;

- 120 ml sicak su
- 100 gr bitter cikolata
- 400 gr toz seker
- 230 gr tereyagi
- 4 yumurta
- 1 paket vanilya
- 275 gr kek un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 cay kasigi tuz
- 240 ml sut
- yarim limonun suyu

Üzeri icin;
- 1 cay bardagi esmer seker
- 60 gr tereyagi
- 5 yemek kasigi krema
- 1,5 cay bardagi ceviz ici (iri kiriklanmis)
- 1,5 cay bardagi hindistan cevizi

Kelepceli kek kalıbını yağlayın ve tabanına yagli kagit serin. Sutu isitip limon suyunu icine ekleyin ve ılımaya bırakın. Cikolatayi benmari usulu eritip sogumaya birakin. Seker ve tereygini krema kivamina gelinceye kadar mikserle cirpin. Yumurta sarilarini teker teker ekleyin. Cikolata ve vanilyayi ilave edip mikserin dusuk hizinda cirpin. Un, kabartma tozu,ve limonlu sutu ekleyip yavas yavas karistirin. Ayri bir kasede yumurta aklarina tuzu ilave edip mikserle cirparak kabartin.Hamura ekleyerek kasikla karistirin. Firini 180 C ye ayarlayin. Hamuru kaliba aktarip 35 -40 dakika yada kurdan batirildiginda temiz cikincaya kadar pisirin.Sogumaya birakin.
Seker ve tereyagini sos tenceresine alin ve kisik ateste eriyinceye kadar bekletin.Kaynamaya basladiginda krema ekleyip ocaktan alin. Hindistan cevizi, ve cevizi icine ilave edip karistirin. Karisimikaliptan cikardiginiz kekin uzerine duzgun bir sekilde yayin ve servis yapin. Afiyet olsun!

Nutellalı Bisküviler


Malzemeler
- Oda sıcaklığında 250 gr margarin veya tereyağı (ben tereyağı kullandım)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- yarım su bardağı buğday nişastası
- 2,5 su bardağı un
- Arasına sürmek için nutella

Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisine koyun ve elinizle yoğurun.Unu yavaş yavaş katıp, hamuru kulak memesi yumuşaklığına getirin. Hamurumu  iyice yoğurduktan sonra, 20 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru merdaneyle yarım santim kadar açıp istediğiniz kalıpla kesin. Tepsiye yağlı kağıt serin.  Bisküvileri yerleştirin ve önceden ısıttığınız 175 C'lik fırında üzerleri kızarmadan beyazken çıkartın.


Bisküviler soğuduktan sonra; her bisküviye nutella sürüp, başka bir bisküvi ile üzerini kapatın. Afiyet olsun!

Çikolatalı Tart


Tartın Malzemeleri
- 100 gr eritilmiş tereyağı
- Bir tutam tuz
- Oda sıcaklığında 2 yumurta
- 2 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı süt
- 1 paket vanilya
- 125 gr un
- 100 gr toz şeker

Üstü için
- 200 gr bitter çikolata
- 200 ml krema

Tart hamuru için gerekli tüm malzemeyi bir kaba koyun. Daha sonra mikserle düşükten yükseğe doğru mikserle çırpın. Yağladığınız tart kalıbına karışımı dökün. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 20 dk. pişirin. Tart soğuyunca içine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.

Çikolatalı tart için; 200 gr bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Daha sonra içine kremayı boşaltın. Bir tahta kaşıkla yavaşça karıştırın. Karışımı soğuyan tarta dökün.

Üzerindeki süslemeyi krema ile yaptım. Kremayı bir poşete koyup, poşetin  ucunu kesip dairesel bir şekil çizin. Daha sonra merkezden kenarlara doğru kürdanla kremayı çekin.. Daha şık bir görünüm elde etmiş olursunuz.

Afiyet olsun!

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Doğum Günü Organizasyonu

Haftasonu doğum günü için inanılmaz yoruldum. Çok güzel bir menü oldu.. Tüm konuklar tarafından beğenilen tüm tatlıların, tuzluların ve salataların tariflerini sizlerle paylaşacağım...






MENÜ
Tatlılar
- Çikolatalı Tart
- Çikolatalı Alman Keki
- Fındıklı Creme Ole'li Cupcake
- Truff
- Nutellalı Kurabiyeler

Salatalar
- Tavuk Salatası
- Makarna Salatası

Tuzlular
- Kıymalı Börek
- Sosisli Milföy
- Peynirli Kek

Zeytinyağlılar
- Zeytinyağlı Biber Dolması
- Zeytinyağlı Yaprak Sarma

11 Mayıs 2010 Salı

Mantarlı Tavuk Sarma


Malzemeler
- 6 adet  tavuk göğsü

- 400gr mantar
- 5-6 adet sivri biber
- 250 gr kaşar peyniri
- Tuz,karabiber
- 3 diş sarmısak

Kızartmak istiyorsanız:
- 1 su bardağı galeta unu
- Sıvı yağ

Tavukları iyice inceltin.Mantarları temizleyin. mantarları ve biberleri ince ince doğrayın.Sarımsakları ince ince kıyın. Zeytinyağında soteleyin. Tuzu ve karabiberi ilave edin. Mantarlar suyunu salıp, tekrar çekince ateşten alın. Kaşar peynirini rendeleyin.Tavukların arasına bu karışımı ve kaşar peynirini koyun ve güzelce sarın. Açılmaması için kürdanla tutturun.
 
Eğer kızartmak isterseniz: Mantarlı tavuk sarmalarını, galeta unlu karışıma bulayın. Tavaya biraz sıvıyağ koyup kızdırın. Tavukların iki tarafı da altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartın.
 
Eğer fırında yapmak isterseniz: Birleşme yerleri alta gelecek şekilde fırına dayanıklı bir kaba sıralayın. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
 
Afiyet olsun!

5 Mayıs 2010 Çarşamba

Çilekli Tart


Hamuru için:
- 250 gr. un (yaklaşık 1,5 su bardağı)
- 125 gr. pudra şekeri (3/4 su bardağı)
- 125 gr.tereyağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı vanilya
- 1 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı süt

Üzeri için:
- Yarım kilo taze çilek
- Tart jölesi

Unu derin ve geniş bir kaba eleyin, üzerine pudra şekeri, vanilyayı da beraber eleyin. Daha sonra tuz, yumuşamış tereyağını, sütü ve yumurtayı da ekleyerek yoğurun. Hamuru buzdolabı poşetine koyarak dolapta yaklaşık 30 dk. dinlendirin. Kelepçeli tart kalıbını yağlayın Hamuru kalıba yayarak, fazla kabarmaması için üzerinde çatal yardımıyla delikler açın. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk. kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

Tart tabanı servis tabağına alın. Çileklerin yapraklarını ayıklayın iyice yıkayın ve süzün. Daha sonra çilekleri ortalarından 2 ye bölün ve ortadan başlayarak dizin. Üzerine jöleyi hazırlayın ve dökün. Dolapta bekletin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Tahinli Cevizli Börek

Malzemeler
- 2 Yufka
- 1 fincan sıvı yağ
- 1,5 Su Bardağı Tahin
- 1/2 Su Bardağı şeker
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- Üzerleri için 1 yumurta sarısı ve susam

1 yufkayı bütün olarak yayın. Üzerine sıvı yağı bir fırça yardımıyla sürün. Bir kapta tahin, şeker ve cevizi karıştırın. Yufkanın her tarafına sürün. Rulo yapın. Aynı işlemi diğer yufkaya da uygulayın. Daha sonra ruloları verev şekilde 5 cm.lik boylarda kesin. Tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

PEYNİRLİ KIRMIZI BİBER DOLMASI


Malzemeler
- 1 kavanoz közlenmiş biber
- Yarım subardağı beyaz peynir
- yarım çay bardağı maydanoz
- üzerine zeytinyağı

Kırmızı biberleri süzün yıkan ve kurulyıp ikiye ayırın. Bir kasede iç malzemesini hazırlayın. Peynir ve maydonozu karıştırın. Arzu ederseniz ceviz ve karabiber de eklenebilir. Kırmızı biber parçasını  alın ve iç malzemeyi koyun. Rulo yapın. Servis tabağına koyun ve üzerine hafifce yağ gezdirin. Maydanozla süsleyin. Afiyet olsun!

Arkadaşımın Kahvaltı Daveti




Güzel bir sofrada kahvaltı yapmaktan kim keyif almaz. Canım arkadaşım Zeynep'in, kahvaltı davetindeydik. Çok şık bir masayla bizleri ağırladı. Közlenmiş biber dolması harikaydı. Karnıyarık börek, kıymalı börek, tahinli börek ve çilekli tart hepsi birbirinden lezzetliydi. Ellerine sağlık arkadaşım. Tabii bir de masa başı bol kahkahalı sohbet mükemmeldi...

1 Mayıs 2010 Cumartesi

Zeytinyağlı Enginar

Enginar benim için baharın gelişini haber veren bir sebze.Sağlık ve lezzet kaynağı: Enginar cynarin içerdiği için karaciğer ve safra kesesinde biriken nikotin, alkol ve yağın vücuttan atılımını sağlar. Ayrıca vücuttaki amonyak ve kolestrolü azaltır.

Bol A ve B vitamini içerdiğinden atardamar kireçlenmesini önlemekte ve safra kesesi rahatsızlıklarını gidermektedir. Bunun dışında cinsel gücü artırıcı, ateş düşürücü, vücudu kuvvetlendirici ve iştah açıcıdır. Romatizma, ishal, sarılık hastalıklarına ve sinirlere iyi gelir.

Mineral bolluğu bakımından en zengin sebze olan enginar, her derde deva olarak kabul ediliyor. Karaciğerin en büyük dostu olarak bilinen enginarı mevsiminde bolca tüketmek gerektiğinden, size enginarlı tarif vereyim dedim.



Malzemeler
- 4 adet ayıklanmış enginar
- 1 havuç
- 1 orta boy patates
- 150 gr bezelye
- 1 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı un
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 limon
- dereotu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz

Öncelikle patates ve havuçları temizledikten sonra küp küp doğrayın. Bir tencerede patates, havuç ve bezelyeyi haşlayın. 1 adet soğanı yemeklik doğrayın, karnıyarık tenceresi gibi bir tencere seçin. Tencereye zeytinyağını koyun ve soğanı 1-2 dakika kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanın içine, 1 tatlı kaşığı unu ve 2,5 bardak sıcak suyu ekleyin. Daha sonra enginarları yıkayıp, tencereye dizin. Üzerlerine 1 limonun suyunu  ve tuzu ekleyin. Tencerenin ağzını kapatıp 20 dk kısık ateşte pişirin. Daha sonra da haşladığınız garnitürü  enginarlara bölüştürün. Kısık ateşte bir müddet kadar pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış dere oyu serpilerek servis yapın. Afiyet olsun!