5 Mayıs 2010 Çarşamba

Çilekli Tart


Hamuru için:
- 250 gr. un (yaklaşık 1,5 su bardağı)
- 125 gr. pudra şekeri (3/4 su bardağı)
- 125 gr.tereyağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı vanilya
- 1 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı süt

Üzeri için:
- Yarım kilo taze çilek
- Tart jölesi

Unu derin ve geniş bir kaba eleyin, üzerine pudra şekeri, vanilyayı da beraber eleyin. Daha sonra tuz, yumuşamış tereyağını, sütü ve yumurtayı da ekleyerek yoğurun. Hamuru buzdolabı poşetine koyarak dolapta yaklaşık 30 dk. dinlendirin. Kelepçeli tart kalıbını yağlayın Hamuru kalıba yayarak, fazla kabarmaması için üzerinde çatal yardımıyla delikler açın. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk. kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

Tart tabanı servis tabağına alın. Çileklerin yapraklarını ayıklayın iyice yıkayın ve süzün. Daha sonra çilekleri ortalarından 2 ye bölün ve ortadan başlayarak dizin. Üzerine jöleyi hazırlayın ve dökün. Dolapta bekletin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: