18 Mayıs 2010 Salı

Nutellalı Bisküviler


Malzemeler
- Oda sıcaklığında 250 gr margarin veya tereyağı (ben tereyağı kullandım)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- yarım su bardağı buğday nişastası
- 2,5 su bardağı un
- Arasına sürmek için nutella

Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisine koyun ve elinizle yoğurun.Unu yavaş yavaş katıp, hamuru kulak memesi yumuşaklığına getirin. Hamurumu  iyice yoğurduktan sonra, 20 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru merdaneyle yarım santim kadar açıp istediğiniz kalıpla kesin. Tepsiye yağlı kağıt serin.  Bisküvileri yerleştirin ve önceden ısıttığınız 175 C'lik fırında üzerleri kızarmadan beyazken çıkartın.


Bisküviler soğuduktan sonra; her bisküviye nutella sürüp, başka bir bisküvi ile üzerini kapatın. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: