11 Mayıs 2010 Salı

Mantarlı Tavuk Sarma


Malzemeler
- 6 adet  tavuk göğsü

- 400gr mantar
- 5-6 adet sivri biber
- 250 gr kaşar peyniri
- Tuz,karabiber
- 3 diş sarmısak

Kızartmak istiyorsanız:
- 1 su bardağı galeta unu
- Sıvı yağ

Tavukları iyice inceltin.Mantarları temizleyin. mantarları ve biberleri ince ince doğrayın.Sarımsakları ince ince kıyın. Zeytinyağında soteleyin. Tuzu ve karabiberi ilave edin. Mantarlar suyunu salıp, tekrar çekince ateşten alın. Kaşar peynirini rendeleyin.Tavukların arasına bu karışımı ve kaşar peynirini koyun ve güzelce sarın. Açılmaması için kürdanla tutturun.
 
Eğer kızartmak isterseniz: Mantarlı tavuk sarmalarını, galeta unlu karışıma bulayın. Tavaya biraz sıvıyağ koyup kızdırın. Tavukların iki tarafı da altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartın.
 
Eğer fırında yapmak isterseniz: Birleşme yerleri alta gelecek şekilde fırına dayanıklı bir kaba sıralayın. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
 
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: