7 Mart 2010 Pazar

Kıymalı Fırında Sigara Böreği


Börekle açılışımı yapıyorum. Açılış için uygun bir tarif, çünkü bu böreğim çok sevilir. Yapıldığı gün biter. Boş zamanım olursa börekleri sarar, derin dondurucuya atarım. Beklenmedik misafirlerde çok büyük kolaylık oluyor. Ayrıca börek daha çıtır çıtır oluyor.Tavsiye ederim.


Malzemeler:

- 5 adet yufka
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 350 gr kıyma
- 2 orta boy soğan
- karabiber ve tuz

Önce harcı hazırlayalım. Bir tavaya sıvı yağ koyup önce küp küp doğradığımız soğanları, sonra kıymayı kavuralım. Kıyma suyunu çekene kadar kavurduktan sonra, tuz ve karabiber ekleyelim.

Yumurta, süt ve sıvı yağı bir kapta çırpalım.Yufkayı masaya serelim. Serdiğimiz yufkaya sostan serpip, her tarafına yaydıktan sonra 2. yufkayı üstüne serelim. Tekrar sostan sürelim. Yufkayı 8 parçaya bölüp, harçtan koyup sigara şeklinde saralım.

Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında, 30 dak. pişirin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: