18 Mayıs 2010 Salı

Çikolatalı Tart


Tartın Malzemeleri
- 100 gr eritilmiş tereyağı
- Bir tutam tuz
- Oda sıcaklığında 2 yumurta
- 2 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı süt
- 1 paket vanilya
- 125 gr un
- 100 gr toz şeker

Üstü için
- 200 gr bitter çikolata
- 200 ml krema

Tart hamuru için gerekli tüm malzemeyi bir kaba koyun. Daha sonra mikserle düşükten yükseğe doğru mikserle çırpın. Yağladığınız tart kalıbına karışımı dökün. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 20 dk. pişirin. Tart soğuyunca içine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.

Çikolatalı tart için; 200 gr bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Daha sonra içine kremayı boşaltın. Bir tahta kaşıkla yavaşça karıştırın. Karışımı soğuyan tarta dökün.

Üzerindeki süslemeyi krema ile yaptım. Kremayı bir poşete koyup, poşetin  ucunu kesip dairesel bir şekil çizin. Daha sonra merkezden kenarlara doğru kürdanla kremayı çekin.. Daha şık bir görünüm elde etmiş olursunuz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: