27 Mayıs 2010 Perşembe

Çikolatalı Petibörlü Pasta


Malzemeler
Alt tabanı için
- 1 paket sade pötibör bisküvi
- 2 yemek kaşığı kakao
- yarım paket margarin ya da tereyağı
-  çay bardağı süt

muhallebi için
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı

Üstü için
- kakao

Geniş bir kase alın ve içinde bisküvileri elinizle kırıp un haline getirin. Yağı eritin. Daha sonra üzerine kakaoyu ve erimiş yağı ekleyin. Sütü de yavaş yavaş ekleyin. Bir yandan da karıştırın. Çok cıvık ya da çok katı olmasın. Bu karışımı dikdörtgen bir kaba kaşıkla bastırarak yayın.

Muhallebi için ise gereken tüm malzemeleri tencereye koyun. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Muhallebiyi sıcakken düzgün bir biçimde bisküvili karışımın üzerine yayın. Muhallebi soğumadan, kakaoyu da üzerine serpin. Soğuduktan sonra dolaba koyun. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: