18 Mayıs 2010 Salı

Çikolatalı Alman Keki


Malzemeler;

- 120 ml sicak su
- 100 gr bitter cikolata
- 400 gr toz seker
- 230 gr tereyagi
- 4 yumurta
- 1 paket vanilya
- 275 gr kek un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 cay kasigi tuz
- 240 ml sut
- yarim limonun suyu

Üzeri icin;
- 1 cay bardagi esmer seker
- 60 gr tereyagi
- 5 yemek kasigi krema
- 1,5 cay bardagi ceviz ici (iri kiriklanmis)
- 1,5 cay bardagi hindistan cevizi

Kelepceli kek kalıbını yağlayın ve tabanına yagli kagit serin. Sutu isitip limon suyunu icine ekleyin ve ılımaya bırakın. Cikolatayi benmari usulu eritip sogumaya birakin. Seker ve tereygini krema kivamina gelinceye kadar mikserle cirpin. Yumurta sarilarini teker teker ekleyin. Cikolata ve vanilyayi ilave edip mikserin dusuk hizinda cirpin. Un, kabartma tozu,ve limonlu sutu ekleyip yavas yavas karistirin. Ayri bir kasede yumurta aklarina tuzu ilave edip mikserle cirparak kabartin.Hamura ekleyerek kasikla karistirin. Firini 180 C ye ayarlayin. Hamuru kaliba aktarip 35 -40 dakika yada kurdan batirildiginda temiz cikincaya kadar pisirin.Sogumaya birakin.
Seker ve tereyagini sos tenceresine alin ve kisik ateste eriyinceye kadar bekletin.Kaynamaya basladiginda krema ekleyip ocaktan alin. Hindistan cevizi, ve cevizi icine ilave edip karistirin. Karisimikaliptan cikardiginiz kekin uzerine duzgun bir sekilde yayin ve servis yapin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: