21 Mayıs 2010 Cuma

Truff

Kekiniz artmışsa değerlendirmek için harika bir tarif!  Fındıklı, çikolatalı cupcake hamuru fazla gelmişti... Bir kek kalıbında pişirdim. Sonra bu keki truff'a çevirdim.  Ama kalan keklerden de truff yapılabilir... Tek lokmalık nefis bir ikram. Mutlaka deneyin derim...


Malzemeler:
- Kek
- Çikolata sosu
- kırılmış fındık (benim kekim zaten fındıklıydı. Onun için ekstra koymadım. Ama kekiniz sadeyse fındık koyunca daha güzel oluyor)

Üzerini kaplama malzemeleri
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı tozu

Evde varsa; renkli pasta süsü, renkli şekerler de kullanılabilir.

Artan keki robottan çekin ya da elinizle iyice ufalayın. Üzerine çikolata sosunu ve fındık kırığını ekleyin. İyice yoğurun. Kıvamını bulmazsa ona göre çikolata sosu katıp yuvarlanabilecek dereceye gelince eşit toplar yuvarlayın. Hindistan cevizine, antep fıstığı tozuna bulayın ve servis edin.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: