8 Ocak 2011 Cumartesi

Simit Poğoça

1Su bardağı ılık süt
1Çay bardağı sıvıyağ
1Paket yaş maya
1Yemek kaşığı şeker
1Tatlı kaşığı tuz
1Tatlı kaşığı mahlep
Alabildiği kadar un

İç malzemesi:
istenilen iç malzeme kullanılır.Ben kaşar ve zeytin kullandım.

Üzeri için:
2Yemek kaşığı pekmez
2Yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağından biraz fazla su
Susam


İlk olarak geniş bir kaba süt,maya ve şeker alınıp maya eritilir,üzerine sıvıyağ,tuz,mahlep ve alabildiği kadar un ilave edilerek yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir,Hamurun üzeri örtülüp mayalanmaya bırakılır.

Diğer tarafta istenilen iç malzeme küp küp doğranarak hazırlanır..

üzeri içinde pekmez,sıvıyağ ve su iyice karıştırılır..

Mayalanmış olan hamurdan parçalar koparılarak elde açıp iç malzemeden konulur ve istenilen şekilde kapatılır ve üzeri için olan pekmezli karışıma batırılıp bol susama bulanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir yarım saat kadarda bu şekilde mayalanması için bekletildikten sonra önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirilir..

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: