8 Ocak 2011 Cumartesi

Hindistan Cevizli Tart


Tartın Malzemeleri

- 100 gr eritilmiş tereyağı
- Bir tutam tuz
- Oda sıcaklığında 2 yumurta
- 2 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı süt
- 1 paket vanilya
- 125 gr un
- 100 gr toz şeker

Üstü için:
1 Litre süt

3 Yemek kaşığı pirinç unu
1 Yemek kaşığı margarin
1 Su bardağı Hindistan cevizi
1Su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Önce tartı hazırlayın. Tart hamuru için gerekli tüm malzemeyi bir kaba koyun. Daha sonra mikserle düşükten yükseğe doğru mikserle çırpın. Yağladığınız tart kalıbına karışımı dökün. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 20 dk. pişirin.
Tencereye süt ve pirinç ununu alın. Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan indirmeden 5 dakika önce vanilya, margarin, toz şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan indirip Hindistan cevizini ilave edin. Hindistan cevizi muhallebiyle özleşene kadar karıştırın.

Hazırladığınız muhallebiyi tarta dökün. Soğumaya bırakın. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: