14 Aralık 2010 Salı

Pamuk Poğaça


- 1 su bardağı sivi yağı
- 6 yemek kaşığı şeker
- 4 çay kaşığı tuz
- 1 adet yaş maya
- 2 bardak ılık su (yada bir bardak ılık su,bir bardak ılık süt karıştırın daha lezzetli oluyor)
- Aldığı kadar un
- Üzerine yumurta sarısı

Ilık süte mayayı koyup eritin ve içine geri kalan malzemeyi ekleyin ve kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edin.Hamurların içine malzemenizi koyup yağlanmış tepsiye dizin.En az 1 saat ılık ortamda mayalanarak kabarmalarını bekleyin.Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Fırından çıkan poğaçalarınızı bir kap içinde beze sarın ve sarmadan önce elinizle üzerlerine biraz su serpiştirin.

Hiç yorum yok: