8 Ocak 2011 Cumartesi

Tuzlu Kek


3 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
3 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
3-4 adet taze soğan
7-8 dal dereotu
1 su bardagı beyaz peynir
1 su bardagı kaşar peyniri
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı sirke
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı pul biber
aldığı kadar un ( katı bir kek hamuru kıvamında olacak)

üzerinin kaplaması için: susam ve çörekotu


Öncelikle bir karıştırma kabına yumurtaları, yağı, yoğurdu, tuzu, pul biberi, ince doğranmış soğan ve dereotunu, cevizi ve ezdiğimiz beyaz peyniri koyup mikserle çırpıyoruz. Bu karışımın üzerine unu, kabartma tozunu ve karbonatı ilave edip, kabartma tozu ve karbonatın üzerine sirkeyi döküp köpürmelerini sağlıyoruz. Mikserle tekrar çırpıp karıştırdıktan sonra küçük zar büyüklüğünde, küp şeklinde doğradığımız kaşarları da ilave edip kaşıkla hafifçe karıştırıyoruz.Kek kalıbını yağlayıp, içine bolca susam ve çörekotu serpiyoruz (bu kekimizin dış kaplamasını oluşturacak).Kek malzemesini kalıba döküp, önceden 180C°’ye ısıtılmış fırında pişiriyoruz Afiyet olsun:)..

Hiç yorum yok: