2 Temmuz 2010 Cuma

İslim Kebabı


15 adet için
Malzemeler:
- 1,5kg ince uzun patlıcan
- 4-5 adet çarliston biber, irice doğranmış
- 3-4 adet küçük domates

Köfte için:
- 500 gr kıyma
- 1 yumurta
- 2-3 diş sarımsak
- 1 kuru soğan
- 2-3dilim fırında kurutulup rondoda çekilmiş ekmek içi  ya da galeta unu
- tuz, karabiber

Sos için:
-2-3 domates
- sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
- tuz

Patlıcanların kabuklarını alacalı kesin ve dilimleyin. Dilimleri tuzlu suda bekletin. Diğer tarafta köfteyi hazırlayın. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Tepsiye yerleştirip fırına sürüp 200C'de pişirin. Köfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın.

Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirin, kebabı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın ve 200C'de pişirin.

Sosu için domatesleri soyup rendeleyin. Biraz sıvıyağ ile tavada öldürün, suyu ilave edip kaynatın. Tuzunu da ekledikten sonra tabaklara paylaştırın.

Hiç yorum yok: