21 Haziran 2010 Pazartesi

Elmalı Tart




hamur malzemeleri:
- 2,5 su bardağı un
- 150 gr oda sıcaklığında margarin
- !/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 paketten biraz fazla kabartma tozu
- 2 yumurtanın sarısı

iç malzemeleri:
- 3 orta boy elma
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı irice dövülmüş fındık
- 1 tatlı kaşığı tarçın

3 elmanın kabuklarını soyup rendeleyin. Tavaya elmaları ve yarım su bardağı toz şekeri ekleyip pişirin. Pişince yarım su bardağı fındık ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Unu geniş bir kaba koyun. ortasını açıp 150 gr margarini, yarım su bardağı toz şekeri, yarım paketten biraz fazla kabartma tozunu ve 2 yumurtanın sarısını ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.

Hamuru iki parçaya bölün. Parçalardan birini merdaneyle açıp, margarinle yağlayıp un serptiğiniz 25-30 cm çapındaki yuvarlak bir borcama yayın. Hamurun kenarlarını hafifçe yükseltin. Elmalı malzemeyi hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru merdaneyle oldukça ince açın. Hamurdan yarım santim genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritleri elmaların üzerine bir kafes örecek şekilde yerleştirin. Tartınızı önceden ısınmış 180C fırında şeritlerin üzeri pembeleşene kadar pişirin. Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: