18 Haziran 2010 Cuma

Zeytinli Sütlü Ekmek


Malzemeler
- 3 bardak beyaz un
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 bardak süt
- 1 su bardağı doğranmış siyah zeytin (yeşil zeytin de kullanabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı instant kuru maya
- 25 gram tereyağı, yumuşak

Makinenin haznesine ilk olarak sütü koyun. Unu bir kaşıkla serperek sütü örtecek şekilde ilave edin. Tuzu, şekeri ve yumuşatılmış tereyağını unun hemen üstüne haznenin farklı köşelerine yerleştirin. Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin.  Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın. Beyaz ekmek, 500 gram, orta kızarıklık seviyesini seçerek makineyi çalıştırın. 3 saatlik program olmalı.

Hiç yorum yok: