18 Haziran 2010 Cuma

Fırında Et Sote


Malzemeler
- 1kg sotelik et
- Zeytinyağı
- 500 gr mantar
- 5-6 adetsivribiber
- 1 büyük soğan
- 3 domates
- üzeri için rendelenmiş kaşar
- tuz ve karabiber

Bir tavada zeytinyağı ile etleri alın. Suyunu salıp, çekene kadar önce yüksek sonra kısık ateşte pişirin. Piyaz şeklinde doğradığınız soğanları ekleyip kavurun. Daha sonra sivribiber, domates ve mantarları ekleyin. Her eklediğiniz malzemeyi beş dakika kadar kavurun. Tavanın kapağını kapatıp, 10 dakika pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Sonra da servis yapacağınız fırın kabına alın.Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 10 dakika pişirin. Üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini ekleyin ve kaşarlar eriyene kadar pişirin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: