30 Nisan 2010 Cuma

Karnıyarık


Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 300 gram kıyma
- 3 adet domates
- 3 adet sivri biber
- 1 adet soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 su bardağı su
- zeytinyağı
- tuz

Patlıcanları çizgili soyup, tuzlu suda yarım saat bekletin. Soğanı küp küp doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Kıymayı ilave edin. Kıymalar renk değiştirirken, küp küp doğranmış domatesleri, maydanozu ve tuzu ekleyin. Patlıcanları yağda kızartın. Kızaran patlıcanları fırın tepsisine dizip ortalarından yarın.Yarıklara kıymalı karışımı doldurun. Doldurulmuş patlıcanların üzerine domates dilimlerini ve biberleri koyun. Kıymalı harcı hazırladığınız tavaya salçayı ve suyu koyup karıştırarak kaynatın. Kaynayan sosu patlıcanların üzerine gezdirin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırnda 1 saat pişirin.

Hiç yorum yok: