30 Nisan 2010 Cuma

Zeytinyağlı Fasulye


Malzemeler
- 1kg taze fasulye
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet soyulmuş domates
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Tuz

Fasulyeleri kılçıkları çıkarılarak ayıklayın ve ortadan ikiye kırın.  Bol suda yıkayarak temiz suyun içinde bekletin. Tencereye yağ koyun ve rendelenmiş soğanı, rendelenmiş domatesi ilave edin. Taze fasulyeleri suyun içinden alarak tencereye ekleyin. Tuz ve şeker ilave edip ateşe koyun. 10-15 dakika kısık ateşte su ilave etmeden, tahta bir kaşıkla karıştırırak fasulyelerle, domates, soğanın iyice hallolmasını ve suyunu çekmesini bekleyin. Sonra fasulyelerin üzerine bir parmak çıkılacak şekilde sıcak su ekleyerek pişmeye bırakın. Pişen fasulye yemeğinin altını söndürün ve soğumaya bırakın. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: