23 Nisan 2010 Cuma

Fincanda Kek


Malzemeler
- 2 yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1/3 su bardağı pekmez
- 1 yemek kaşığı krema
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
-1 yemek kaşığı portakal kabuğu , ben dr oetker'in rum aromasını kullandım.

Bir kapta pekmez, yumurta, krema ve sıvıyağ karıştırın.Un, vanilya, kabartma tozu, ve portakal kabuğu rendesi ilave edin. Çay fincanlarını yağlayın.


Karışımı yarısına gelecek şekilde doldurun. İçine sıcak su doldurulmuş tencerenin içine fincanlar yerleştirin ve üstüne bir bez kapatıp, kapağını kapatın. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Ateşi kapatıp bir 10 dakika dinlendirdikten sonra fincanlardan çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: