25 Mart 2010 Perşembe

Zeytinyağlı Pırasa


Malzemeler:

- 5-6 dal pırasa

- 2 adet havuç
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çorba kaşığı şeker
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
- 1 bardak sıcak

Pırasaların uçlarındaki yeşil yapraklarını kesip atın. Kalan kısımları yıkayın. Sonra parmak kalınlığında verev kesin. Havuçları kazıyın ve onları da verev kesin. Yayvan bir tencere kullanın. Zeytinyağını tencereye koyun ve altını yakın. Havuçları ilave edin ve birkaç dakika çevirin. Sonra pırasaları ekleyin. Zeytinyağda onları da kavurun.

Diğer taraftan pirinci yıkayın ve pırasaların üzerine koyun. Sıcak suyu, tuzu, şekeri ve limon suyunu koyun. Ateşi biraz kısın ve pişirin. Pirinçler suyunu çekerse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz. Soğuduğunda servis yapın. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: