Malzemeler:
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığıkuru nane
- tuz, kırmızı biber
1lt suya arpa şehriyeleri ilave edin. Pişinceye kadar kaynatın. Bir kasede un, yumurta sarısını ve yoğurdu çırpın. Çorba suyundan, iki kaşık karıştırarak, hazırladığınız un-yoğurt-yumurta sarısı karışımını sulandırın (yoğurdun kesilmemesi için sıcaklığa alıştırın). Karışımı şehriyeli suya yavaş yavaş döküp karıştırın. İki taşım kaynatıp ateşten alın. Üzerine tereyağlı nane ve (isteğe göre) kırmızı biber gezdirin. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder