7 Mart 2010 Pazar

Etli Bamya


Malzemeler


- 500 gr bamya
- 1 orta boy soğan
- 250 gr kuşbaşı et
-  Domates ve biraz biber salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 limon
- Tuz

Kuşbaşı etler tereyağ ve sıvı yağ karışımında biraz kavurun. Suyunu çekince soğanı ekleyin, hafif pembeleşene kadar kavurun.. Sarımsağı da ekleyin. Domates ve biber salçasını ekleyin ve karıştırın. Arzu ederseniz domates de koyabilirsiniz. Bamyaları yıkayın, baş tarafları küçük bir bıçakla hafifçe alın (Fazla aldığınızda bamya salyalanır). Bamyalar ete ilave edilip karıştırılır. Üzerini geçmeyecek kadar su, tuz ve limon suyu ekleyin sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.

İsterseniz haşlanmış nohut da ilave edebilirsiniz. Daha lezzetli bir bamya yemeğiniz olur. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: