7 Mart 2010 Pazar

Şehriyeli Pilav


Tüm evlerin vazgeçilmezi! En çok yapılan yemek. Etli yemeklerin yanında başka ne düşünebilinir ki! Mis gibi tereyağlı yapılmış pilava kim dayanır?


Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç (özellikle baldo)
- 1 çay bardağı arpa şehriye (ben aslında göz kararı yaparım)
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz

Pirinci yıkayın. Yarım saat sıcak suda bekletin. Tencerede tereyağını eritin. Arpa şehriyelerini ekleyip, kavurun. Ateşi söndürüp tencerenin biraz soğumasını bekleyin. yoksa tereyağı hemen yanıp kararabilir. Pirinçlerin suyunu süzüp tencereye ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Pirinçler parlak bir hal alana kadar kavurun. 1 su bardağı pirince, 1,5 bardak su ölçüsüyle, kaynamış suyu pirinçlere ilave edip, tuzunu da koyun. Daha sonra orta hararetli ateşte pirinçler görülünceye kadar pişirin. Su çekilip, pirinçler görülünce tencerenin ateşini iyice kısın. Piştikten sonra tencerenin kapağı ile tencere arasına bir peçete veya kağıt havlu koyup pilavı demlenmeye bırakın. Bunu yapmazsanız tenceredeki buhar pilavların ıslanmasına neden olur. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: