7 Mart 2010 Pazar

Etli Kuru Fasulye


Malzemeler


- 2 su bardağı fasulye
- 500 gr kuşbaşı et (yağsız olanını tercih ediniz)
- 2 adet kuru soğan
- 1yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- Tuz
- Zeytinyağı ve tereyağı

Fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Tencereye koyun, üzerini 2 parmak geçene kadar su koyup, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Fasulyeler pişerken, ayrı bir geniş tencereye tereyağı ve zeytinyağı koyun. Eti ilave edip suyunu çekene kadar ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişirin. 2 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın ve kavurun. Salçaları ekleyin. Etlerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin. Etler yumuşayana kadar pişirin. fasulyeleri etlerin üzerine boşaltın. Eğer fasulye ete göre fazla görünüyorsa bir kısmını piyaz yapmak için ayırın. Tencereye tuzu da ilave edip 1-2 taşım kaynatın. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: