7 Mart 2010 Pazar

Kıymalı Tepsi Böreği

Malzemeler:

- 5 adet yufka
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 400 gr kıyma
- 2 orta boy soğan
- karabiber ve tuz
- Üzeri için çörekotu

Önce harcı hazırlayalım. Bir tavaya sıvı yağ koyup önce küp küp doğradığımız soğanları, sonra kıymayı kavuralım. Kıyma suyunu çekene kadar kavurduktan sonra, tuz ve karabiber ekleyelim.

Yumurta, süt ve sıvı yağı bir kapta çırpalım. Yufkaların yarısını yağlanmış tepsiye kat kat, aralarına sıvıyağ-süt-yumurta karışımından sürerek yerleştirin. Harcı yayarak koyun. Kalan yufkaları da harcın üstüne yerleştirin. Fırınınızı 200 °C'ye getirip ısıtın. Tepsiyi ısıtılmış fırına sürün. Böreği 30 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alın. Böreği bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, küçük dilimler halinde kesin. Bir servis tabağına aktarıp, servis yapın. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: