17 Mart 2010 Çarşamba

Hasanpaşa Köfte


köfte malzemeleri:

- 500 gr kıyma
- 1 baş kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yumurta
- 2 dilim bayat ekmek içi
- tuz
- karabiber
 
püre malzemeleri:

- 5-6 patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- yarım su bardağı süt
- tuz
 
Üzerleri için kaşar peyniri rendesi

Köfte malzemeleri ile köfte yoğurun, yumurta kadar parça koparıp, içlerini çukurlaştırın. Yağlanmış tepsiye dizin ve 200 derecede ısıtılmış fırında 15- 20 dk. pişirin.

Bu arada püre için, patatesleri soyun, küçük doğrayın ve haşlayın. Haşlanan patatesleri iyice ezin, süt ve tereyağı ekleyerek püre haline getirin. Hazırladığınız püreyi,  pişen köftelerin içine varsa krema torbası ile sıkarak yoksa, kaşıkla doldurun. Üzerilerine kaşar rendesi serpin.
10 dakika kadar, üzerleri hafif kızararınca, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Süper bir görüntü ellerinize sağlık!