16 Mart 2010 Salı

Browni

Internete bakınca farklı farklı browni tarifleri gördüm. Bu kadar çok olmasının nedeni browniyi herkesin farklı sevmesi olması gerek. Bazıları ıslak sever, bazıları da kek kıvamında. Kimisi içine ceviz ekler, kimisi eklemez. Bazısı incecik sever, bazısı da kalın. Ne çeşit olursa olsun, yemek yapan herkesin kendine has, geliştirdiği bir brownie tarifi mutlaka vardır. Benim tercihim ise arada bir yerlerde. Kesinlikle kuru değil, ama yapış yapış da değil. Cevize gelince, ben eklenince daha güzel olduğunun kanısındayım. Eğer bugüne kadar kullandığınız tariften sıkılırsanız, benimkini denemekten çekinmeyin.
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 paket margarin ya da tereyağı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket bitter çikolata
- Arzu ederseniz yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz ya da fındık
Margarini eritin ve bir kenarda ılınmaya bırakın. Kek kalıbını yağlayın. 1 paket çikolatayı bıçakla, çok küçük olmayacak şekilde kıyın ve 1 kaşık un ile karıştırıp unlayın. Bu arada fırını 180 derecede ısıtın.
Önce bir kapta yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Daha sonra sütü, yağı ve kakaoyu ekleyin. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın.
Karışıma kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ekleyin. Eğer ceviz ya da fındıklı arzu ediyorsanız, bu aşamada karışıma ekleyin. Karıştırın ve kalıba dökün. 20-25 dk pişirin. Keki fırından çıkarınca sosu üzeine dökün.
Servis için üzerine fıstık serpebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: