6 Mart 2010 Cumartesi

Ezogelin Çorba

Soğuk kış günlerinde yapılacak, sofralarınız için güzel , besleyici ve doyurucu bir çorba... Internette çok çeşitli ezogelin çorbası var. Bu denenmiş tarifi tereddüt etmeden yapabilirsiniz. Kıvamı, lezzeti çok güzel oluyor. Minik oğluşum da, babası da çok seviyor.


- 10 su bardağı et suyu
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- Yarım çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı bulgur
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 büyük kuru soğan
- Sıvı yağ, tereyağı
- Tuz
- Arzu ederseniz biraz kırmızı biber yada pul biber
- 2 Çorba kaşığı kadar kuru nane

Tencerede tereyağı eritin. Üzerine sıvı yağ ve soğanı ilave edin ve kavurun. 8 bardak et suyunu tencereye ilave edin ve birkaç su yıkanmış kırmızı mercimek, pirinç ve bulguru ilave edin. Sulandırdığınız üç kaşık salçayı da koyup karıştırın. Mercimek, pirinç pişinceye kadar, kısık ateşte pişirin. Ayrı bir tavada kızdırdığınız yağın içine bol nane, (arzu ederseniz kırmızı biber) koyup,çorbaya ilave edin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: