3 Aralık 2010 Cuma

Şakşuka


- 2-3 patlıcan
- yeşil biber
- 2 domates
- 2-3 diş sarımsak
- tuz, kırmızı pul biber
- zeytinyağı

Patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu suda yarım saat bekletin. Acısı çıkınca kuşbaşı doğrayın. Kağıt havlu üzerinde iyice kurulayın. Biberleri de aynı büyüklükte doğrayın. Kızartma tencerimizde zeytinyağını kızdırın ve önce patlıcanları ve sonra biberleri kızartıp servis tabağına alalım.

Sosu için; Sarımsakları ince ince doğrayıp sonra ezin. Kızgın  yağda kabuğunu soyduğunuz ve doğradığınız domatesleri ve sarımsakları koyun.vİçine tuz ve kırmızı pul biber ekleyip pişirin.
Kızarmış sebzelerin üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: