11 Aralık 2010 Cumartesi

Kabak Tatlısı


- 2 kg balkabağı

- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Kabağı dilimledikten sonra kabuğunu soyun, çekirdeklerini çıkartın. Ya da benim gibi hazır kabukları soyulmuş kabak alın :) Kabukları yıkadıktan sonra dilediğiniz uzunlukta doğrayın. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları yerleştirin ve aralarına şekerleri dökün.  Bir gece ağzı kapalı olarak beklet,n. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok. Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edin.

Hiç yorum yok: