12 Ağustos 2010 Perşembe

Milföylü Yufkalı Börek

Arkadaşlar tıpkı su böreği gibi oluyor. Bir dilim alan bir dilim daha aldı. Çok lezzetli, kolay bir börek...

Malzemeler
- 2 yufka
- 12 adet milföy (milföy adedini tepsinize göre ayarlayabilirsiniz)
- 2 yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Peynir, arzu ederseniz maydanoz
Sosu için; Yumurta, yağ, maden suyunu karıştırın. Diğer taraftan 6 kare milföyü elinizle uzatıp, genişletin ve tepsiye yayın. Üzerine 1 yufkayı bölüp harca  bulayıp, yayılır ve içi koyun. Diğer yufka da aynı şekilde serin. Kalan 6 milföyü de esneterek üzerine kapatın. Dilimleyin.Yumurta,yağ, maden suyuyla hazırlanan sosu böreğin üzerine dökün. 5 -10 dakika iyice çekmesi için bekletilir. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: