16 Ağustos 2010 Pazartesi

Havuç Çorbası


Malzemeler
- 2 adet havuç
- 2 bardak süt
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 kaşık un - 1 tatlı kaşığı toz biber veya pul biber
- 3 bardak su
- tuz

Havuçları rendeleyip, tencereye alın ve sıvı yağ ile rengi değişene kadar soteleyin. Diğer taraftan yağsız tavada unu pembeleşene kadar kavurun.Kavrulan unu havuçların üzerine ilave edin, tozbiberle birlikte karıştırın.Üzerine sütü yavaş yavaş dökürek karıştırın. Su da ilave ederek kaynayana kadar karıştırın ve kaynadıktan sonra da tuz ilave edin.(Kaynamadan tuz koyulursa kesiliyor)

Ocaktan alındıktan sonra blenderdan geçirin ve üzerine dereotu veya maydanozla servis yapın.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: