8 Temmuz 2010 Perşembe

Püreli tepsi köfte

Malzemeler
- Yarım kilo yağsız kıyma
- 1 Adet soğan
- 3 dal taze soğan
- 1 Demet maydanoz
- 3 Diş sarımsak
- 2 Adet domates
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 4 Adet sivri biber
- 1 Çorba kaşığı salça
- Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber

Püre için
- 3 Adet haşlanmış patates
- 1 kaşık tereyağ
- yarım su bardağı süt
- kaşar peyniri rendesi
- tuz
 
Bir kaba kıymayı koyun. İçine rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu ve taze soğanı, dövülmüş sarımsakları, tuz, karabiber, pul biber, rendelenmiş havuç ve kimyonu ekleyerek iyice yoğurun.
 
Tepsiyi margarin ile yağlayın. Kıymalı karışımı alıp, yağlanmış tepsi kenarlarında biraz boşluk bırakarak kıymayı tepsiye düzgünce yayın. Domatesleridaire şeklinde kalın kalın dlimleyin. Biberleri 2 cm kalınlıkta kesin. Kıymanın kenarlarındaki boşluklara dizin. Tepsiyi ısıtılmış orta dereceli fırına sürüp, kıyma yarı yarıya pişene dek pişirin. Salçayı 1 su bardağı su ilavesi ile karıştırın. Salçalı sosu pişen kıymalı harcın üzerine gezdirin. Üzerini patates püresiyle kaplayıp kaşar rendesi serpin. Tepsiyi yeniden fırına sürüp üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp, dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: