14 Temmuz 2010 Çarşamba

Çikolata Soslu Fındıklı Kek


Kek yaparken malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Kekiniz daha güzel kabaracaktır.

Malzemeler
- 1 su bardağı oda sıcaklığında süt
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı dövülmüş fındık
- 2 buçuk su bardağı elenmiş un
Sosu için
- 100 gr bitter çikolata
-  1 su bardağı krema
 
Önce fırınımızı 180 derecede ısıtın. Kalıbımızı yağlıyıp, hazırlığınızı yapın.
 
Daha sonra yumurta ve şekeri çırpın. Kar halini alana kadar çırpın ve sonra üzerine süt ve yağı da ekleyip kısa süreli çırpmaya devam edin. Elenmiş olan un , kabartma tozu , vanilyayı da ekleyip akışkan bir hamur elde ediniz. Fındığı da ilave edip, fırına verin. 45 dakika pişirin.
 
Çikolatayı benmari usülü eritin. Erimiş olam çikolataya, kremayı döküp karıştırın.

Pişen kekin ilk sıcaklığı geçdikden sonra, kalıptan çıkartıp servis tabağına alıp, hazırladığınız çikolata sosunu üzerine döküp fındıkla süsleyin.
Afiyet Olsun ...

Hiç yorum yok: