8 Nisan 2010 Perşembe

Zeytinyağlı Barbunya


Malzemeler
- 1 kilo barbunya
- 2 tane kuru soğan
- 3 orta boy domates
- 1 adet havuç
- 1 orta boy patates
- 2-3 tane kesme şeker
- tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ
- 1 tutma maydanoz ( üzeri için)
- yarım limon (isteğe göre)

Soğanı zeytinyağı ile kavurun. Havuçları ve patatesleri küp küp doğrayıp, tencereye ilave edin. Domatesleri ekleyip, ezilene kadar pişirin. Barbunyayı ekleyip 5 dakika karıştırın. Sonra suyu, şekeri ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.

Arzu ederseniz limon suyu ekleyin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: