15 Nisan 2010 Perşembe

Kağıt Kebabı

Sanki öğleyin misafirim olacağını hissetmiştim de, akşam yemeğini sabahtan hazırlamıştım. Kebapları kağıtlara bölüştürüp, fırına verme işini akşama bırakmıştım. Öğleyin eşim arkadaşıyla geldi. Ellerinde kocaman ama kocaman bir kutu... Bir sene önce plazma almıştık. Bu sefer daha büyük bir plazma almış. 6 buçuk yıllık evliyiz ve bu bizim dördüncü televizyonumuz. Bu kadar sık tv değiştiren başka aile yoktur herhalde. Eşim teknolojik gelişmeleri sıkı takip eder.

Size öğle yemeği hazırlayayım dedim. Arkadaşı biraz tedirgin, "gerek yok" dedi. Neyse ben sofrayı hazırladım. Yemeye başladılar ve eşimin arkadaşı itiraflara başladı. Herkesin yemeğini yemediğini, herkesin elinin lezzetin olmadığını söyledi. Tereddütü ondanmış. Ama yiyince bu tereddütün yersiz olduğunu anlamış. Ellerinize sağlık mükemmel olmuş dedi. Bu arada eşimin yüzündeki ifadeyi görmek de çok güzeldi.


Malzemeler
- 650-700 gr kuşbaşı et
- 4 adet sivribiber
-1 adet ortaboy soğan
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet iri havuç
- 2 adet orta boy domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz, karabiber, kırmızı biber

Tencerede yağ ile küp küp doğranmış soğanı kavurun. Etleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Küp küp doğranmış havuç ve patatesleri de ekleyin. Salçayı da ekleyip bir dakika kavurun. Sıcak suyu ekleyin. Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kekikle tatlandırıp, suyu iyice çekilene kadar pişirin. Yağlı kağıtları 30 cm boyunda kareler halinde kesip, tenceredeki etli harcı tamamına eşit bir şekilde dağıtın. İçlerine dilimlenmiş domates, kalın halkalar halinde doğranmış biber ve bezelyeleri de paylaştırın. Paket yaparmış gibi sarıp, her iki kenardan da sıkıştırıp ters çevirerek fırın tepssine dizin. Üzerlerini hafifçe su ile ıslatın. 220 derecede paketlerin üstü kızarana kadar pişirin.



Servis tabağına paket şeklinde alıp, üzerini yırtarak servis edin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: