3 Nisan 2010 Cumartesi

Fırında Bütün Tavuk ve İç Pilav


Tavuk için Malzemeler
- 1 orta boy tavuk
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy soğan
- 1/2 çorba kaşığı salça
- 2-3 defne yaprağı
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1/4 limon suyu
- 3-4 diş sarımsak
- 2 kesme şeker
- 1 çay kaşığı köri
- tuz
Tavuğu birkaç su yıayarak bir tencereye yerleştirin (Ben düdüklüde haşladım). Soğanı ve havucu iri doğrayarak tavuğun etrafındaki boşluklara yerleştirin. Limon suyunu, sarımsakları, defne yapraklarını, tuzu ve tavuğun yarısına gelecek kadar sıcak suyu ekleyip, ağır ateşte tavuk eti hafifçe diri kalacak şekilde haşlayarak tencereden alın.

Tavuğu hafifçe yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Bir tavaya sıvıyağı alıp, salçayı ekleyerek çok az kavurun. 2-3 çorba kaşığı tavuk suyunu, tuzu, köriyi, kesme şekeri ilave ederek sosu bir taşım kaynatıp ateşten alın. Sosu fırça yardımıyla tavuğun derisine sürün. Isıtılmış 230 derecedeki fırında tavuğun derisi nar gibi kızarana kadar pişirip, servis yapın.

İç Pilav
- 2 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı tavuk suyu
- 1 adet iri soğan
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- - 2 çay kaşığı tarçın
- 2 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı dolma baharı
- 2 çay kaşığı kuru nane
- - 2 çay kaşığı toz şeker
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 tutam dereotu

Pirinçleri yıkayıp, suda bekletin ve süzün. Tencereye zeytinyağı koyun, küp küp doğranmış soğan ve fıstıkları kavurun. Pirinçleri ekleyin ve bir süre daha kavurun. Sıcak tavuk suyunui kuşüzümünü, tüm baharatları ve toz şekeri ekleyinç Demlendikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun!





-

-

Hiç yorum yok: