7 Mart 2010 Pazar

Tam Buğday Ekmeği

Belki 10 senedir beyaz ekmek yemiyorum. Son 1 senedir de ekmek makinesi almamla, kendi ekmeğimi kendim yapmaya başladım. Fazla kalabalık olmadığımızdan ve ekmek tüketimimiz az olduğundan 3-4 günde bir ekmek yapıyorum. İnanılmaz lezzetli olmasının yanında bir o kadar da besleyici ekmekler. Ekmek makinamın önceden ayar programı sayesinde, akşamdan malzemeleri koyuyorum. Sabah ekmek kokusuyla uyanıyorum. Sıcacık ekmeğin üzerine tereyağ müthiş gider. Ama ben rejimde olduğumdan, kibrit kutusu kadar peynirimle beraber yedim. Evet rejim yapıyorum. Aman aman bir kilo fazlalığım yok. Sadece 2 kilo vermem lazım. Zamanında önlem almazsam bu 2 olur 5 kilo.. Aman Allah korusun :)


Geçelim tarifimize;
Malzemeler:

- 270 ml su
- 300 gr beyaz un
- 160 gr tam buğday unu
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı (silme) tuz
- 7 gr. ınstant maya (1,5 çay kaşığı)

Ekmek makinasına önce sıvıları koymalıyız. Su ve bal koyun. Üzerine iki unu karıştırıp koyalım. Unun ortasına mayayı koyun. Unun bir köşesine tuzu koyun. Tam buğday ekmeği seçeneğini seçin (yaklaşık 3 saat 20 dk) Afiyet olsun.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım, birde Mısır ekmeği tarifi alsak :)