16 Mart 2010 Salı

Fırında Soslu Tavuk

Eşim eve geç gelecekse, Emre ile yemek için gelmesini bekleyemiyoruz. Eşim gelince de fotoğraftaki gibi tepsi hazırlarım. O da hem tv seyredip, hem yemeğini yer. Dünkü menümüz soslu tavuk, yanında pilav ve turşu, içecek olarak ayrandı.

Soslu tavuk tarifimi denemelisiniz. Tavuk ağızda hemen dağılıyor, lokum gibi oluyor. Bir daveti kurtaracak pratik, ama lezzetli bir tarif. Bir çorba, soslu tavuk ve pilav, yanında patates kızartması bir günü kurtaracak pratik bir menü dimi hanımlar!
Posted by Picasa
Malzemeler
- 500 gr tavuk pirzola veya kemiksiz but
- Yarım su bardağı kadar süt
- Yarım yemek kaşığı salça
- Tuz
- 2-3 diş sarımsak
- Baharatlar ( özellikle lezzet veren köri, kırmızı pul biber, karabiber, kekik )

Sos için tüm malzemeleri karıştırın ve tavuklarımızı bu sosa bulayıp ısıya dayanıklı bir kaba dizin. Kalan sosuda üstlerine dökün ve bu sosun içinde dolapta en az yarım saat kadar bekletin.
Önceden 200 C’ye ısıttığımız fırında 30- 40 dakika kadar, üstleri kızarana kadar pişirin. Sonuçta nar gibi kızarmış, ağızda dağılan ve tadınına doyulmayan tavuklarınız oluyor. Afiyet olsun!


1 yorum:

Selin dedi ki...

Ben dün akşam yaptım. Harika ağızda dağılıyo.. Bu tarifi deneyin..