7 Mart 2010 Pazar

Papaz yahnisi


Malzemeler:
- 200 gr arpacik soğan (kabuklari soyulmuş)
- 500 gr kusbaşı et
- 3 diş sarmısak (kabuklari soyulmuş)
- 1/2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı tereyağı , 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1,5 - 2 su bardağı sıcak su
- 1'er çay k. tarcin, yenibahar, kimyon

Tencereye sıvı yağı ve tereyağını koyun, etleri tencereye alip saldığı suyunu çekene kadar kavurun. Soğan ve sarmisaklari da tencereye ekleyip pembelesinceye kadar kavurmaya devam edin.

Baharatları ve sirkeyi ekleyip bir süre daha kavurun. Suyunu koyup cok kısık ateşte, tenceredeki su biraz katılaşıp sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Sıcakken pilav ile birlikte servis yapin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: