31 Mart 2010 Çarşamba

Dalyan Köfte

Dalyan köfteyi çok severim. Görüntüsüyle davet yemeklerinizde yapabileceğiniz ve çocuklar için de gayet besleyici bir yemek. Uzun zamandır yapmamıştım. Emre sevdiğine göre galiba daha sık yapacağım :)


Malzemeler
- 750 gr yağsız kıyma
- 2 yumurta
- 2 orta boy soğan
- 3-4 ekmek içi
- 1 çorba kaşığı salça
- Tuz, karabiber, köfte baharatı

Köftenin içi için
- Haşlanmış 2 yumurta
- Haşlanmış 2 orta boy patates
- Haşlanmış 1 iri boy havuç
- Haşlanmış 150 gr bezelye

Bir kaba kıymayı koyun ve üzerine, ufalanmış ekmeyi, tuzu, baharatları, 2 yumurta sarısını ekleyin. Soğanları rendeleyip suyunu sıkın, posasını ekleyin. Köfte harcını iyice yoğurun. Yağlanmış, ısıya dayanıklı kaba köfte harcını 1 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde yayın. Haşlanmış havucu küp küp doğrayın ve haşlanmış bezelyelerle karıştırın. Tuzunu ayarlayın.

Köfte harcının orta kısmına uzunlamasına haşlanmış bir patates, yanına biraz bezelye-havuç karışımı, onun yanına haşlanmış bir yumurta şeklinde uzunlamasına dizin. Köfte harcını karşılıklı iki kenarını üst tarafta birleştirin. Kenarları hafifçe üstüste bindirerek yapıştırın. Köfteyi ek yeri altta kalacak şekilde çevirin. 1 tutam tuzla çırpılmış yumurta akını fırça yardımıyla, rulonun yanlarına ve üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında köftenin üzeri kızarana kadar, yaklaşık 25-30 dk pişirin. Salçayı 1- 1,5 su bardağı su ile inceltip, kaşık yardımıyla köftenin üzerine ve fırın kabına gezdirin. Köfteyi salçalı sosu ile 10 dk daha pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: