28 Kasım 2010 Pazar

Kadınbudu Köfte


500 Gr. Kıyma (kuzu ve dana eti karışık olursa daha iyi olur)
1 çay bardağı pirinç
1 Adet (orta boy) Kuru Soğan
10-15 Dal Maydanoz
2 Adet Yumurta
2-3 Yemek Kaşığı Un
Tuz-Karabiber

Önce pirinci yıkayıp, haşlayın. Sonra bir tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun ve kıymanın yarısını"orta ateşte, 4-5 dk. sürekli karıştırarak kavurun, indirmeye yakın çok az tuz ekleyin. Ilınmaya bırakın. Derin bir kaseye, kavrulmuş kıyma, çiğ kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç, kıyılmış maydanoz, 1 adet yumurta ve tuz ile karabiberi koyun.

Malzemeler karışıncaya kadar yoğurun, ızgara köftedeki gibi malzemeler özleşinceye kadar yani çok yoğurmanıza gerek yok. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın ve yassı köfte şekli verin.

Geniş bir tabağa un serpin, çukur bir tabağa yumurtayı kırın ve çırpın.Köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayın ve kızgın yağda kızartın. Bir peçete üzerine alarak fazla yağının süzülmesini sağlayın. Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: