26 Ağustos 2010 Perşembe

Erzurum Çorbası

Malzemeler

- 300 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı yıldız şehriye
- 1 kase yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- karabiber,kırmızıbiber
- nane, tuz
-  tereyağ

Kıymayı tuz karabiber ve rendelenmiş soğanla yoğurun. Misket büyüklüğünde köfteler yapın.İki kaşık salça ve bir lt. suyu kaynatıp köfteleri içine atın.
Köftelerin pişmesine yakın şehriyeleri ekleyin.  Diğer tarafta hazıırladığınız sarmısaklı yoğurdu karıştıra karıştıra tencereye ekleyip ateşten alın.
Servis yaparken tereyağında kızdırılmış pul biber ve nane karışımını üzerine gezdirin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: