30 Mart 2010 Salı

Karadeniz Usulü Etli Taze Fasulye

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla artık taze fasulye pazardaki yerini aldı. Yazın sık sık etlisini, zeytinyağlısını yaparım. Taze fasulyeyi karadenizde barbunya ile pişirirler. İnanın lezzet iki katına çıkıyor. Bir de böyle deneyin...


Malzemeler

- 300 gr. kuşbaşı et
- 2 adet orta boy soğan
- 1 kg. taze fasulye
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve  tereyağı
- 3 adet orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 bardak sıcaksu (yetmezse ilave edin)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik barbunya
- Tuz
- 2 diş sarımsak ince kıyılmış

Fasulyeleri yıkayın. Kılçıklarını ayıklayın ve yarım parmak uzunluğunda parçalara bölün.Tencereye zeytinyağını ekleyin ve lezzet veren tereyağı eritin. Etleri yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı beraber tencereye alın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar karıştırılarak kavurun.

Ayıklayıp küp küp doğranmış domatesleri, salçayı ve fasulyeleri ekleyerek 5 dakika daha kavurun. 2 bardak kaynamış iyi suyu ekleyin. Üzerine barbunyayı ekleyin. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu ayarlayıp servis yapın. Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: