7 Mart 2010 Pazar

Bisküvili Muzlu Pasta

Yapımı çok basit, zaman almayan bir pasta sizlere....



Malzemeler:
- 1 paket muzlu puding
- 3,5 su bardağı süt
- 1 büyük ya da 1,5 muz
- 36 adet pötibör bisküvi
- Üzerine çikolata sos (hazır soslardan olabilir)
 
Pudingi, paketinin arkasında yazdığı şekilde pişirin. Ancak süt miktarını biraz azaltın. Soğumaya bırakılın. Masanıza enlemesine ve boylamasına streç yayın. Sonra streçin üzerine bir kat pudingden sürün. Ne çok ince ne de çok kalın olsun. Üzerine pötibör bisküvilerini enine 3 sıra, boyuna 4 sıra olacak şekilde sıralayın. 
Elinizdeki bisküvi ve puding bitinceye kadar bu işlemi sürdürün. Daha sonra soyulmuş muzu pastanın ortasına koyun ve üzerine biraz daha puding dökün. İki kenarından havaya kaldırın. Bisküvileri ortada birleştirmeye çalışın. Streçle tüm çevresini sarın, bir gün buzdolabında bekletin. Ertesi gün üzerini çikolata sos ya da çikolata parçacıklarıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: