Dünkü menüm süzme mercimek çorbası, kağıt kebabı ve pilavdı. Besleyici ve doyurucu bir menü oldu. Tatlı olarak da limonlu kek yaptım. Bu kekte dr. oetker'in sıvı limon aromasını denedim. Çayın yanında nefis oldu.
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 buçuk bardak toz şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı süt
- yarım limonun suyu
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
-1 küçük şişe Dr.Oetker limon aroması
Kekin iyi kabarması için malzemelrin oda sıcaklığında olması çok önemli. Bir kapta yumurtaları şeker ile birlikte çırparak, krema kıvamına getirin. Üzerine sıvıyağı ilave edip çırpmaya devam edin. Daha sonra süt, limon suyu, limon aroması ilave edip çırpın. Rendelenmiş limon kabuğu, un ve kabartma tozu ilavesi ile koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edin. Margarin ile yağlanmış kalıba, karışımı dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder