Akşama yemeğe misafirlerim geleceğini öğrenince ne yapacağıma hızla karar vermeliydim. O gün zaten etli yaprak sarma yapacaktım. İçinde pirinç olduğundan yanına ancak makarna yakışır dedim. Hangi soslu makarnayı yapsam derken, fırında makarna geldi aklıma...
Malzemeler
- 1 paket fırın makarna
- 1 su bardağı süt
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 100 gr beyaz peynir- 1 paket fırın makarna
- 1 su bardağı süt
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 200 gr taze kaşar rendesi
- 50 gr tereyağı ve biraz sıvı yağ
Makarnayı haşlayın ve süzün.Tereyağını eritin ve makarnaya dökün, karıştırın. Peynir karışımına karabiber dökün ve harmanlayın. Fırın kabına makarnayı, peynirleri koyun. Üzerlerine süt ve yumurtayı çırpıp dökün.
Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında, 30 dk pişirin. Son 10 dakikasında üzerine biraz kaşar rendesi eklerseniz. Görüntüsü ve tadı daha güzel oluyor.Biraz soğuduktan sonra dilimleyin. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder