Malzemeler:
- 300 gr salamura asma yaprağı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 300 gr dana kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası ve biraz biber salçası
- 2 adet orta boy domates
- Tuz,
- karabiber, toz kırmızı biber, kuru nane
- 3 su bardağı kaynar su
Yapılışı:
Salamura yaprakları tuzunu atması için suda bekletin. Soğanı ve maydanozu küçük küçük doğrayın, domatesleri rendeleyin, pirinci ılık suda yıkayarak süzün. Pirinç, kıyma, baharatlar ve diğer tüm malzemeyi
geniş ve derin bir kaba alın ve yoğurun. Asma yaprağını düz bir zemine alın içine bir tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyarak sarın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder