Kızartma Malzemeleri
- 4-5 adet kabak
- 5 adet patlıcan
- 5 adet patates
- 7 adet çarliston biber
Sos için:
- 4 ya da 5 adet domates
- 1 kaşık domates salçası
- 5 diş sarımsak
- 2 kaşık sirke
- Tuz
Patlıcanları yıkayın, sap kısımlarını kestin ve alacalı soyun.Küp küp doğrayın.Kararmamaları için tuzlu suda beklettin. Biberlerin yıkayın ve orta büyüklükte küp küp doğrayın. Patatesleri soyun, yıkayın ve orta büyüklükte küp küp doğrayın.
Yağı kızdırın. Süzgeçte süzdürüp kağıt havlu ile kuruladığınız sebzeleri sırasıyla kızarttın.Kızarttıklarınızı kağıt havlu üzerine alın.Üzerine de kağıt havlu ile bastırarak fazlalık yağlarını alın.Kızartmaya tuz koymadım, sosun tuzu yeterli geliyor.
Sos: Domateslerin kabuklarını soyun, rendeleyin. Sarımsakları soyun ince ince dilimleyin.Pişirme tenceresine domates püresi, salça, sarımsak dilimleri, tuz, sıvıyağ ve sirke ilave edin ve karıştırın.Orta kısık ateşte 15-20dk pişirin. Hazırladığınız sebzelerin üzerine gezdirerek döküp, servis yapın. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder